بررسی تاثیر اخبار بر معاملات فارکس


بررسی تاثیر اخبار بر معاملات فارکس

اخبار و داده های اقتصادی چه تاثیری بر روند معاملات بازار دارد؟

در این مقاله به بررسی تأثیر اخبار و داده‌های اقتصادی بر روند معاملات بازار خواهیم پرداخت.

اگر شما یک معامله‌گر در بازارهای مالی، قطعاً با تحلیل فاندامنتال آشنا هستید و اهمیت داده‌های کلان اقتصادی و تأثیر آن‌ها بر قیمت جفت ارزها را می‌دانید.

جالب است بدانید که در بازارهای مالی، اخبار جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌تواند به‌راحتی بازار را تحت تأثیر قرار دهد. یکی از محرک‌های اصلی تغییرات قیمت ارز، گزارش‌های خبری است.

 

اهمیت به‌روز ماندن در مورد اخبار بازار فارکس

رویدادهای تقویم فارکس که به‌عنوان تقویم‌های اقتصادی نیز شناخته می‌شوند،
برنامه‌ای از انتشارات اقتصادی مهم مانند تصمیمات نرخ بهره، ارقام رشد تولید ناخالص داخلی، گزارش‌های اشتغال و سایر شاخص‌های اقتصادی را ارائه می‌دهند.
این رویدادها می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر قیمت ارز داشته باشند، زیرا بینش‌هایی را در مورد سلامت و عملکرد اقتصادهای مختلف ارائه می‌دهند.

یکی از دلایل اصلی به‌روز ماندن در رویدادهای تقویم فارکس این است که به معامله‌گران کمک می‌کند تا حرکات بازار را پیش‌بینی کنند.

معامله‌گران با اطلاع از زمان برنامه‌ریزی انتشارات اقتصادی مهم، می‌توانند خود را برای استفاده از فرصت‌ها یا محافظت از موقعیت خود در برابر نوسانات غیرمنتظره بازار آماده کنند.

به‌عنوان‌مثال، اگر قرار است کشوری ارقام رشد تولید ناخالص داخلی خود را منتشر کند، معامله‌گران می‌توانند واکنش ارز به نتایج مثبت یا منفی را پیش‌بینی کنند و استراتژی‌های معاملاتی خود را بر این اساس تنظیم کنند.

یکی دیگر از دلایل اهمیت اطلاع از رویدادهای تقویم فارکس این است که به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا رابطه بین شاخص‌های اقتصادی و قیمت ارز را درک کنند.
با تجزیه‌وتحلیل این شاخص‌ها، معامله‌گران می‌توانند بینشی در مورد قدرت یا ضعف یک ارز کسب کنند.
به‌عنوان‌مثال، اگر گزارش‌های اشتغال افزایش اشتغال‌زایی را نشان دهد، این می‌تواند نشان‌دهنده رشد اقتصاد و منجر به تقویت ارز شود.

چرا باید شاخص‌های اقتصادی را در فارکس تحلیل کنیم؟

تحلیل شاخص‌های اقتصادی در تمام بازارهای مالی ضروری است، حتی برای افرادی که استراتژی آن‌ها نیازی به این موارد ندارد. دلایل این اهمیت به شرح زیر است:

 

1. طبقه‌بندی شاخص‌ها با توجه به اهمیت آن‌ها، پیش‌بینی جهت حرکت قیمت را ممکن می‌سازد؛

پیش‌بینی یک جهش قیمتی پس از انتشار خبر یک شاخص می‌تواند بازار را تا 200 پوینت در عرض چند ساعت حرکت دهد.

 

2. پیشینه‌ی اخبار تأثیر مستقیمی در تحرکات قیمت داشته و اغلب با نتایج تحلیل تکنیکال مغایرت دارد.

چنین اختلافی می‌تواند ضررهایی ایجاد کند که می‌توان از آن‌ها جلوگیری کرد.

 

3. درک فرایندهای اقتصادی به ما اجازه می‌دهد بازار را بهتر درک کنیم.

 

4. معامله‌گرانی که به شاخص‌های اقتصادی واکنش نشان می‌دهند، اطلاعات ثانویه را تحلیل می‌کنند. این اطلاعات توسط شرکت‌های خبری به آن‌ها داده می‌شود که این شرکت‌ها نیز اطلاعات را از آژانس‌های اختصاصی که شاخص‌های اصلی را ارزیابی می‌کنند، دریافت کرده‌اند. ممکن است بازار همیشه بعد از انتشار چنین خبری جهت خود را تغییر ندهد، ولی همیشه بعد از انتشار این گزارش‌ها پرتحرک‌تر می‌شود.

 

آشنایی با مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی فارکس

برخی از شاخص‌های اقتصاد کلان تأثیر مهمی در معاملات جفت ارزهای خارجی در بازار فارکس دارند. از جمله مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی فارکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


- شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)

- شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)

- شاخص مدیران خرید (PMI)

- شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP)

- نرخ تورم

- نرخ بهره

- تراز تجاری

- گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی (NFP)

- گزارش جلسات بانک مرکزی

 

در ادامه به توضیح هر کدام از این موارد می‌پردازیم:

 

1. شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)

   شاخص قیمت تولیدکننده (Producer Price Index)، شاخصی اقتصادی است که تغییرات قیمت فروش محصولات تولیدکنندگان یا عمده‌فروشان را نشان می‌دهد. این شاخص میانگین تغییرات قیمتی که تولیدکنندگان داخلی به‌ازای تولید خود دریافت می‌کنند را نشان می‌دهد. گرچه شاخص PPI به اندازه شاخص CPI مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، اما همچنان به‌عنوان یکی از شاخص‌های اقتصادی مهم برای تورم در نظر گرفته می‌شود.

 

2. شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)

   شاخص قیمت مصرف‌کننده (Consumer Price Index) با اندازه‌گیری قیمت سبدی از کالاها و خدمات مورد استفاده مصرف‌کنندگان در دوره‌های ماهانه یا سالانه، میزان تورم که همان افزایش سطح عمومی قیمت‌ها است را می‌سنجد. این سبد شامل مواد غذایی، پوشاک، مسکن، انرژی، حمل‌ونقل، مراقبت‌های پزشکی، سرگرمی و ... است.

 

3. شاخص مدیران خرید (PMI)

   شاخص مدیران خرید (Purchasing Managers Index) شرایط تجاری بخش‌های تولیدی و خدماتی یک کشور را اندازه‌گیری می‌کند. در واقع، PMI تغییر مخارج شرکت‌های تجاری را اندازه‌گیری می‌کند. برای محاسبه این شاخص از حدود ۵۰۰ مدیر درخواست می‌شود تا سطح نسبی شرایط کسب‌وکار را بر اساس ۵ فاکتور زیر درجه‌بندی کنند:

 

   - سطح اشتغال

   - سطح تولید

   - موجودی انبار

   - حجم سفارش‌های جدید از مشتریان

   - فرآیند تحویل از تامین‌کنندگان

 عدد بالای ۵۰ در این شاخص نشانه‌ای از رشد تولید و عدد کمتر از ۵۰ نشانه‌ای از انقباض در شرایط اقتصادی است.

 

4. شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP)

   تولید ناخالص داخلی (Gross Domestic Product) ارزش کل کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور در یک دوره زمانی معین (معمولاً یک سال) است. بنابراین، هر فرد ایرانی یا خارجی که در کشور ایران به تولید خدمات و کالاها پرداخته باشد، ارزش پولی آن در محاسبه GDP کشور ایران لحاظ می‌شود.

 

5. نرخ تورم

   نرخ تورم (Inflation) یکی دیگر از شاخص‌های اقتصادی است که افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات را در یک بازه زمانی معین نشان می‌دهد. برای محاسبه نرخ تورم می‌توان از شاخص‌های مختلفی همچون CPI، PPI، WPI، RPI، XPI و MPI استفاده کرد. با این حال، معمولاً از شاخص قیمت مصرف‌کننده یا CPI برای محاسبه نرخ تورم در یک اقتصاد استفاده می‌شود.

 

6. نرخ بهره

   نرخ بهره (Interest Rates) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی در جهان است که میزان بهره وام بانکی و پاداش سپرده‌گذاری در بانک‌ها را مشخص می‌کند. اهمیت نرخ بهره در پتانسیل آن برای تغییر و کنترل تورم در یک کشور است به طوری که افزایش نرخ بهره می‌تواند منجر به کاهش تورم شود و کاهش نرخ بهره نیز می‌تواند منجر به تحریک رشد اقتصادی و افزایش تورم شود. با این حال، نرخ بهره تنها یکی از ابزارهای کنترل تورم است و باید سایر متغیرهای اقتصادی نیز در نظر گرفته شوند.

 

7. تراز تجاری

   تراز تجاری (Trade Balance) تفاوت ارزش بین صادرات و واردات یک کشور را اندازه‌گیری می‌کند. تراز تجاری مثبت نشان می‌دهد که صادرات یک کشور بیشتر از واردات آن است و تراز تجاری منفی نشان می‌دهد که واردات یک کشور بیشتر از صادرات آن است.

 

8. گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی (NFP)

   گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا (Non Farm Payrolls) تعداد خالص مشاغل ایجاد شده در آمریکا در طول یک ماه را اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص مشاغل کشاورزی، خانگی و مشاغل مربوط به سازمان‌های غیرانتفاعی را در بر نمی‌گیرد.

 

9. گزارش جلسات بانک مرکزی

   گزارش جلسات بانک مرکزی نیز اهمیت دارد، زیرا وظیفه بانک مرکزی تعیین نرخ بهره است و نرخ بهره نیز بر قیمت جفت ارزهای خارجی تأثیرگذار است.

 

برای دریافت آخرین اخبار و پیشنهادات ویژه لطفا در خبرنامه ما ثبت نام کنید .